Vi firade dagen en dag för tidigt men vi tyckte det blev bäst så. Monica och Marie tog emot oss. Vi blev avprickade och hälsades varmt välkomna. Väl på plats vid de vackert dukade borden berättade Monica om pastans historia. Det finns mycket att berätta om pasta. Det är med pastan som med pizzan, alla vill ta åt sig historien om var den första gjordes. Förmodligen uppstod den lite varstans på jordklotet. Kina t.ex. Det är något vi aldrig får veta sanningen om
Pastan började dyka upp i Sverige redan på 1600-talet men då i små mängder. Kajsa Warg nämner pasta i sin berömda kokbok. Pastan fick ordentlig genomslagskraft här efter andra världskriget i samband med den stora arbetskraftsinvandringen vi fick från Italien. Den klassiska pastan skall vara 25 cm lång. Så nu får ni mäta vad ni har hemma.
När Monica var klar med sin berättelse hände det saker från köket. Sonja och Anna började bära in skålar, karotter, brickor mm och en underbar doft kittlade våra näsor. Jag kände hur näsvingarna vidgades. Anna berättade för oss om maten. Började med förrätten, en bruschetta med många olika tillbehör och den står där sa Anna och pekade. Därefter kom huvudrättan, tagliatelle med en underbar kycklingsås och den står där sa Anna och pekade. Efterrätten presenterades sist, som sig bör. En biskvitårta med panakottaglass och den står där sa Anna och pekade. Vatten stod på bordet och vin som också presenterades ingående fanns att köpa. Allt var så gott.
Ett stort till Anna på Carianna för att hon tog emot oss
och gjorde kvällen minnesvärd.
Till höger får Sonja och Anna en stor applåd