Italiensk matlagning 12 februari

Olle jobbar seriöst med förrätten

Olle jobbar seriöst med förrätten

Vi droppade in efter hand

Vi började med dukningen och där hade vi en pålitlig kraft i Janne. Vita linnedukar och servetter i Italiens färger samt italienska flaggor på borden.

pia felice

Pia e molto felice

Här skulle vankas italiensk mat.  En tre-rätters i vintermörkret med italiensk hetta och smak. VI skulle själva vara stjärnkockar och vi delade upp oss i lag.

Lag ett gjorde förrätten

Angela till vänster

Angela a sinistra

(bruschetta) Ansvarig Monica

Lag två varmrätten (Pasta puttanesca el Le cozze)  Ansvariga Angela/Ulrika

Lag tre gjorde desserten (Tiramisu) Ansvarig Anne-Marie

Till huvudrätten hade vi (Ulrika) engagerat en äkta italienska. Angela Bavaro. Angela talade bara italienska så vi fick skärpa till oss men det blev extra roligt. I köket höll huvudrätten till och därifrån kom det smygande härliga dofter (vitlök, vitlök, vitlök) och magen började kurra rejält trots en stadig lunch.

tanti

Tutti siete contenti

Allt fungerade smidigt.  Vi hade nog lite olja i oss allihop. Och vi hade roligt. Att göra maten tillsammans gjorde att vi lärde känna varann lite mer. Och maten blev god.  Jag har inte varit så mätt sedan svärmor bjöd på nyårsmiddag år 1986

Vi höll till i en kvartersgård i Östanfors som vi fått hyra och där fungerade allt fint.

Vi tackade varandra för en härlig kväll och nu ser vi fram emot vårt årsmöte med italienska schlagers som program onsdagen den 25 mars

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.