Vi droppade in efter hand
Vi började med dukningen och där hade vi en pålitlig kraft i Janne. Vita linnedukar och servetter i Italiens färger samt italienska flaggor på borden.
Här skulle vankas italiensk mat. En tre-rätters i vintermörkret med italiensk hetta och smak. VI skulle själva vara stjärnkockar och vi delade upp oss i lag.
Lag ett gjorde förrätten
(bruschetta) Ansvarig Monica
Lag två varmrätten (Pasta puttanesca el Le cozze) Ansvariga Angela/Ulrika
Lag tre gjorde desserten (Tiramisu) Ansvarig Anne-Marie
Till huvudrätten hade vi (Ulrika) engagerat en äkta italienska. Angela Bavaro. Angela talade bara italienska så vi fick skärpa till oss men det blev extra roligt. I köket höll huvudrätten till och därifrån kom det smygande härliga dofter (vitlök, vitlök, vitlök) och magen började kurra rejält trots en stadig lunch.
Allt fungerade smidigt. Vi hade nog lite olja i oss allihop. Och vi hade roligt. Att göra maten tillsammans gjorde att vi lärde känna varann lite mer. Och maten blev god. Jag har inte varit så mätt sedan svärmor bjöd på nyårsmiddag år 1986
Vi höll till i en kvartersgård i Östanfors som vi fått hyra och där fungerade allt fint.
Vi tackade varandra för en härlig kväll och nu ser vi fram emot vårt årsmöte med italienska schlagers som program onsdagen den 25 mars